PC-School PC-School
VTEM skitter

VTEM skitter

VTEM skitter

Itt

mindenki jól érzi magát!

VTEM skitter

Játszva

mindent megtanítunk!

VTEM skitter

Igazodunk

az igényekhez!

VTEM skitter

Nyíregyháza

központjában megtalálnak!

A modul tartalma

A modul 50 feladatot tartalmaz. Ezek közül egyet kell megoldani.

ecdlszovegszerk

Általános irányelvek a megoldáshoz és a javításhoz

A vizsgafeladat megoldásához kizárólag a választott szövegszerkesztő program használható. A vizsgaközpont a feladatot nyomtatott formában adja át a vizsgázónak, akinek a kiadott minta szerinti dokumentumot kell létrehoznia, majd adatforrás segítségével kördokumentumot (levél, címke/etikett vagy boríték) kell készítenie. A mintaszöveget a vizsgázónak a feladathoz tartozó műveletlista szerint kell elkészítenie. Amennyiben a feladat egyértelműen meghatározza az elvégzendő művelet típusát, csak az a megoldás fogadható el.

Nem követelmény azonban, hogy a vizsgázó pontosan azt a betűtípust, szimbólumot, szegélystílust alkalmazza, amelyet a mintaszöveg tartalmaz.

A számszerű adatokkal jellemezhető beállítások (pl. betűméret, vonalvastagság stb.) hozzávetőleges méretet jelentenek. Ha a mintaszöveg képet vagy alakzatot is tartalmaz, a vizsgázó nem köteles ugyanazt beilleszteni, bármilyen más képet/alakzatot is felhasználhat, illetve rajzolhat.

A kördokumentumhoz szükséges adatforrást az 1 45. feladatok esetében a vizsgaközpont biztosítja, a 46 50. feladatok esetében a vizsgázónak kell azt létrehoznia. A vizsgafeladatot a vizsgázónak a vizsgaközpont által kért néven és helyre kell elmentenie. A vizsgaközpont útmutatásának megfelelően a vizsgafeladat nyomtatása történhet megadott nyomtatóra vagy fájlba is.

A vizsgaközpont a nyomtatások azonosíthatósága érdekében kérheti név beírását a dokumentum végére. Ebben az esetben a nyomtatási feladat név nélkül nem értékelhető.

Az egyes részfeladatok 1 vagy 2 pontosak. A 2 pontos feladatoknál a pontszám mindig bontható. Például ha két (nem egybefüggően kijelölhető) szövegrésszel kell ugyanazt a műveletet elvégezni, illetve egyéb egyértelmű esetekben. A mentésnél általában 2 pontból 1 pont a mentés helye, 1 pont a fájl megfelelő neve.

A térköz beállítására vonatkozó pont akkor jár, ha a vizsgázó egyáltalán nem alkalmaz Enter, vagy Shift+Enter billentyűket a bekezdések közti távolság beállítására.

Tört pontszám csak abban az esetben adható, ha az értékelési útmutató ezt külön jelöli. A szövegbevitelért külön pont nem jár.

A maximálisan elérhető pontszám 32 pont.

A sikeres vizsgához a vizsgázónak legalább 24 pontot kell megszereznie.

A vizsgázó által megoldott vizsgafeladatot a vizsgáztató ellenőrzi, és a nemzetközileg meghatározott irányelveknek megfelelően értékeli.

A vizsgán semmilyen segédeszköz nem használható.

A vizsgafeladat megoldására rendelkezésre álló idő 45 perc.

A modul Syllabusa