PC-School PC-School
VTEM skitter

VTEM skitter

VTEM skitter

Itt

mindenki jól érzi magát!

VTEM skitter

Játszva

mindent megtanítunk!

VTEM skitter

Igazodunk

az igényekhez!

VTEM skitter

Nyíregyháza

központjában megtalálnak!

 
Tanfolyamaink

Lakosság és céges csoportok számára az ECDL képzés mellett kínálunk grafikai, kiadványszerkesztő és webdesign képzéseket is!

Bővebben!


INGYEN KÉPZÉSEK

TÁMOGATOTT,
ingyenes képzések.

Kezdő és haladó képzésen a digitális eszközök használatát oktatjuk!

Bővebben!


Szolgáltatás

Nem csak tanítjuk,csináljuk is! Weblapok, webáruházak készítését, szórólapok, plakátok, könyvek nyomdai előkészítését!

Bővebben!

Photoshop leckék, tippek, trükkök, ötletek kezdőknek és haladóknak

Akciók készítése PhotoShopban

 

Készítsünk egy olyan akciót, amely bármely képet kidőmborít egy billentyűkombinációra!

1. Nyissunk meg egy akármilyen képet! (CTRL+O)

2. Válasszuk az Actions aljáról a Create New Set-et:

12 2

3. Írjuk be, hogy "Saját", majd OK-zzuk le. Kaptunk egy mappát amibe a saját cselekvés-sorainkat (felvételeinket vagy "kazettáinkat", ahogy tetszik) tehetjük. (Persze tehetünk a beépítettek közé is, ha akarunk.)

4. Nyomjuk le az Új akciót! (Nagy bazi fekete nyíllal jelöltem az előző ábrán.) (Create New Action.) Kapunk egy ilyen ablakot:

12 4

Ez a következőket jelenti fentről lefelé: akció neve, helye (melyik mappába kerüljön), milyen billentyű-kombinácóra lehessen majd lefuttatni, és a színe (ez elvileg arra való, hogy a különböző akciókat különböző színűre szinezhessük a menüben, de nálam nem működik...). Állítsunk be mindent úgy, ahogy a képen van. (Shift+F3-ra tudunk majd így lejátszani.) Figyeljük meg, hogy a felvétel gomb már be van nyomva a Record gomb megnyomása után!

5. Most tegyük a következőt: készítsünk egy másolatot a háttérről! (Aki elfelejtette, annak itt a leírás.) Máris látni lehet a cselekvés-sorban, hogy bekerült egy cselekedet:

12 5

6. Most csináljunk direkt egy hibát, hogy lássuk hogyan lehet ezt javítani a "felvételen"! Mondjuk az Edit Step Backward legyen az! (Magyarul a Visszalépés.) Láthatjuk, hogy az is bekerült a felvételbe!

12 6

7. Mielőtt kitörölnénk, állítsuk meg a felvételt! Különben még ez is felvételre kerül! :) Kattintsunk a fenti ábrán nyíllal jelölt gombra. A felvétel így megáll. Mielőtt kitörölnénk ezen cselekedetet (vagyis a "Select previous" kezdetűt) még próbáljuk ki a következőt: A fóliákhoz hasonló módon változtathatunk az egyes cselekvések sorrendjén is, ha feljebb vagy lejjebb húzzuk a listán. Ez jól jöhet, ha vmit véletlenül rossz helyre "veszünk fel". Törölni is hasonló módon tudunk: húzzuk a rossz cselekvést (a hosszabbik nevűt) a kis kuka ikonra!

8. Indítsuk újra el a rögzítést! Állítsunk az új fóliának stílust a következő képpen:

12 8

9. Állítsuk le a rögzítést! Zárjuk be a képet (mentéssel vagy anélkül), majd nyissunk meg egy újat! Nyomjuk le a beállított billentyű-kombinációt! (Shift+F3) Képzeljük csak el, hogy ennél sokkal bonyolultabb művelet-sorokat is végrehajthatunk gombnyomásra!!! Sőt! Akár olyat is lehet csinálni, hogy egy adott könyvtáron lévő összes file-on végrehajta a kért felvételt a PhotoShop! Erről is lesz szó a későbbiekben...

Nézd meg a naptárban mikor lesz legközelebb ECDL vizsga nálunk!Kattints ide!

Az ECDL... tudj meg többet!

Mi is az az ECDL?

Európai Számítógép-használói Jogosítvány - European Computer Driving Licence

Az ECDL az Európai Unió által támogatott, egységes európai számítógép-használói bizonyítvány, amely nem elsősorban az informatikai, hanem a felhasználói ismereteket, az informatikai írástudás meglétét hivatott igazolni. Az ECDL finn ötlet alapján 1996. óta létezik. Az ECDL gyártófüggetlen, minőségbiztosított, decentralizált módon megszerezhető és világszerte kellőképpen elterjedt, ezáltal az egyetlen, amely minden szempontból megfelel az EU e-Europe akcióterveknek. A bizonyítványt az EU csaknem valamennyi kormánya elismeri. Mi 2004-ben csatlakoztunk vizsgaközpontként.

Bővebben

Képzési ajánlataink!