PC-School PC-School
VTEM skitter

VTEM skitter

VTEM skitter

Itt

mindenki jól érzi magát!

VTEM skitter

Játszva

mindent megtanítunk!

VTEM skitter

Igazodunk

az igényekhez!

VTEM skitter

Nyíregyháza

központjában megtalálnak!

 
Tanfolyamaink

Lakosság és céges csoportok számára az ECDL képzés mellett kínálunk grafikai, kiadványszerkesztő és webdesign képzéseket is!

Bővebben!


INGYEN KÉPZÉSEK

TÁMOGATOTT,
ingyenes képzések.

Kezdő és haladó képzésen a digitális eszközök használatát oktatjuk!

Bővebben!


Szolgáltatás

Nem csak tanítjuk,csináljuk is! Weblapok, webáruházak készítését, szórólapok, plakátok, könyvek nyomdai előkészítését!

Bővebben!

Photoshop leckék, tippek, trükkök, ötletek kezdőknek és haladóknak

Nem biztos, hogy elsőre minden teljesen érthető lesz. Azonban a leckék alatt sok minden "megvilágosodhat". Ne szegje kedvét ennek a leckének a tömörsége, később is vissza lehet ide térni, ha valamit nem ért, vagy elfelejt. Igyekszem a legfontosabbakat leírni!

Mielőtt belevágunk a következőt nézzük meg: a Window (Ablak) menüben mindenképp legyenek kipipálva a következők: Tools, Options, Color, History, Layers, Status Bar. (Anélkül, hogy értenénk. Ha most telepítette a PhotoShop-ot ezzel nem is kell foglalkoznia.)

Ezek különböző eszköztárak, amik huzigálhatóak. Az egérrel megfoghatja a kis fülecskéket, és áthúzhatja egyik eszköztárból a másikba a menüket. Érdemes a History és Layers menüket hosszúra állítani, a többit meg akkorára, amiben még elférnek. (Alapból a többi jó.) A baloldali gombsort a Window Tools (Ablak Eszközök) menüben tudjuk ki/be kapcsolni. Azért nem ABC sorrendben betűztem el a gombokat, mert ha lenyomjuk a betűknek megfelelő billentyűt, akkor átvált arra az eszközre. Ez nagyon hasznos ám! (Először elég csak párat megjegyezni belőlük, amit tényleg gyakran használunk.)

Nézzük!

2 1M=> Szabályos kijelöléseket lehet vele végrehajtani. A kijelölés mindig szaggatott vonallal látszik. Arra szolgál, hogy a képnek (vagy a fóliának) csak egy részével dolgozzunk. A kijelölést húzogathatjuk is a képen. Ha CTRL gomb nyomvatartása mellett jelölünk ki területeket, akkor egyszerre többet is kijelölhetünk, vagy hozzáadhatunk új területeket a kijelöléshez. Az ALT gomb nyomvatartásával elvehetünk területet a kijelölésből. (Kipróbáláshoz üssön egy CTRL-N-t, majd a width és a height mezőkbe írjon be egyaránt 300-at.
Kattintson az OK-ra! A kapott ablakban dolgozhat.) Mit lehet kezdeni egy kijelöléssel? Pl: másolni, kivágni, színezni, élesíteni, törölni, homályosítani, árnyékolni, összekoszolni, elmosni és még rengeteg mást is!!!

V=> Mozgatni lehet vele fóliákat stb.

L=> Lasso. Szabálytalan (vagy kézi) kijelölésekhez.

W=> Varázspálca. Nagyjából azonos színű területeket saját magától egyszerre jelöl ki. A kijelölés finomsága állítható felül a "Tolerance:"-nál. (Minél nagyobb, annál több színt jelöl ki.)

C=> Ennek segítségével könnyen, gyorsan csonkíthatunk egy képet. (Amit ezzel kijelölünk, az marad meg a képből egy ENTER ütése után.)

B=> Ecset. Fenn a jobb sarokban van egy "Brushes" felirat (vagy jobb oldalt az eszköztárakon is lehet). Erre kattintva állíthatjuk az ecset nagyságát, fejét. Más eszközöknél is használhatjuk ezt a pontot. Így a következőnél is:

S=> Pecsét. Ha ALT lenyomása közben kattintunk vele valahol a képen, felveszi az adott terület lenyomatát. Ezután ha az egér nyomvatartásával (már ALT nélkül) húzzuk a képen, "sormintát" rajzol a felvett mintából. Hasznos ha egy fényképről el akarjuk tüntetni a pattanásokat...

G=> Festékes bödön. Ha egy kijelölésre "ráborítjuk" tartalmát (amit az 1.-nél látunk) , akkor az olyan színű lesz. (Vagy lehet, attól függ.)

Ha a kis ikonokon hosszan nyomvatartja az egérgombot, újabb al-opciók jönnek elő! Érdemes kipróbálni azokat is! (Illetve ugyanez működik SHIFT+ BILLENTYŰre is.)

Itt például a színátmenet-et kapjuk. Letesszük az egyik felét egérkattintással, majd nyomva tartva az egérgombot húzzuk egy irányba! Elengedve a gombot kijön a színátmenet.


T=> Text (szöveg) feliratokat lehet vele elhelyezni.

I=> Pipetta. Amire kattintunk vele, annak felveszi a színét. Hasznos eszköz!

1-2=> Az aktuális színek. A kockákra klikkelve kiválaszthatjuk az elsődleges és másodlagos színeket. A kis kettősnyíllal megcserélhetjük őket, így változtathatjuk az aktuális és másodlagos színt.

A színcserét az X gombbal is elérhetjük.

Nézd meg a naptárban mikor lesz legközelebb ECDL vizsga nálunk!Kattints ide!

Az ECDL... tudj meg többet!

Mi is az az ECDL?

Európai Számítógép-használói Jogosítvány - European Computer Driving Licence

Az ECDL az Európai Unió által támogatott, egységes európai számítógép-használói bizonyítvány, amely nem elsősorban az informatikai, hanem a felhasználói ismereteket, az informatikai írástudás meglétét hivatott igazolni. Az ECDL finn ötlet alapján 1996. óta létezik. Az ECDL gyártófüggetlen, minőségbiztosított, decentralizált módon megszerezhető és világszerte kellőképpen elterjedt, ezáltal az egyetlen, amely minden szempontból megfelel az EU e-Europe akcióterveknek. A bizonyítványt az EU csaknem valamennyi kormánya elismeri. Mi 2004-ben csatlakoztunk vizsgaközpontként.

Bővebben

Képzési ajánlataink!